Dünya'nın En Hızlı Kara Canlıları

Bu listede oldukça kısa süreli bu maksimum hızıyla insanlar, 30. sıralarda yer bulabilmektedir. Ortalama sağlıklı ve formda bir insan, saatte 24-29 kilometrelik hızlara çıkabilmektedir.
Çita, oldukça uzun zamandan beri, Dünya'nın en hızlı koşabilen kara canlısı olarak bilinmektedir. Çita'nın yaklaşık olarak saatte 115 kilometrelik hızlara çıkabildiği kanıtlanmıştır. Bu harika galeride, çitanın hemen arkasından gelen 20 en hızlı hayvanı görebilirsiniz. Ne mutlu ki insanlar, bu listeye girebilecek kadar hızlıdeğiller. İnsanların hayatta kalması için, bu hayvanlarda olduğu gibi, diğer hayvanlardan daha hızlı koşmak zorunluluğu bulunmamaktadır. İşte size en hızlı 20 kara hayvanından oluşan liste:
Resim 1 : Çitanın hızı yaklaşık olarak, saatte 115 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Çita kedi ailesinin en hızlı üyesidir. Fakat bu hıza ve gizlilik becerisine ulaşabilmek için, gücünden ve tırmanma yeteneğinden feragat etmektedir.

Resim 2 : Amerikan antilobunun hızı yaklaşık olarak, saatte 98 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu hayvanın yeni Dünya'daki en hızlı kara hayvanı olduğu sanılmaktadır.

Resim 3 : Afrika antilobunun hızı yaklaşık olarak, saatte 80 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu hayvanlar en çok Serengeti düzlüklerinde görülmektedir ve 20 yıla kadar yaşayabilmektedirler.

Resim 4 : Aslanın hızı yaklaşık olarak, saatte 80 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Erkek aslan, hayvanların kralı olduğu için pek sık avlandığı görülmez. Avlanma faaliyetlerinin çoğunu, dişi aslanlar yapmaktadır. Aslanlar avlarını yakalamak için, gizliliklerini ve hızlarını kullanırlar.


Resim 5 : Thomson'ın ceylanının hızı yaklaşık olarak, saatte 80 kilometreye kadar çıkabilmektedir. BU ceylanlar, isimlerini, ünlü bir gezgin ve araştırmacı olan Joseph Thompson'dan almışlardır. Bu ceylanlar hızlarını, azılı düşmanları olan çitalara göre daha uzun süre koruyabilirler. 
Resim 6 : Atın hızı yaklaşık olarak, saatte 75 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Atlar çok iyi birer sprinter olabildiği gibi, uzun mesafe koşucusu da olabilirler. Bu özellikleri cinslerine göre değişmektedir.
Resim 7 : Amerikan geyiğinin hızı yaklaşık olarak, saatte 71 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Amerikan geyikleri, geyik benzeri hayvan türlerinin içinde, en büyük ikinci memelidir. 
Resim 8 : Afrika yaban köpeği Vahşi avlanan köpeğin hızı yaklaşık olarak saatte 71 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu köpekler kurnazlıklarını ve hızlarını kullanarak, bir takım halinde avlanırlar. 
Resim 9 : Kır Kurdu hızı yaklaşık olarak, saatte 68 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu hayvan tavşan gibi küçük memelileri avlamak için, hızını kullanır. Bu hayvan oldukça etçil olmasına rağmen, mevsime göre her bulduğunu yiyerek hayatta kalmayı başarır.

Resim 10 : Gri tilkinin hızı yaklaşık olarak, saatte 66 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu hayvanlar, tavaşanları avlamak için gizliliklerini ve hızlarını kullanırlar. Aynı zamanda hayatta kalmak için, sebze de yerler.
Resim 11 : Sırtlanın hızı yaklaşık olarak saatte 71 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Sırtlanlar kurnazlıklarını ve hızlarını kullanarak, bir takım halinde avlanırlar.
Resim 12 : Zebranın hızı yaklaşık olarak, saatte 64 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 13 : Moğolistan yaban eşeğinin hızı yaklaşık olarak, saatte 64 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 14 : Greyhound cinsi bir tazının hızı yaklaşık olarak, saatte 62.5 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 15 : Tazının hızı yaklaşık olarak, saatte 58 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 16 : Tavşanın hızı yaklaşık olarak, saatte 56 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 17 : Mule geyiğinin hızı yaklaşık olarak, saatte 56 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 18 : Çakalın hızı yaklaşık olarak, saatte 68 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Bu hayvan tavşan gibi küçük memelileri avlamak için, hızını kullanır. Bu hayvan oldukça etçil olmasına rağmen, mevsime göre her bulduğunu yiyerek hayatta kalmayı başarır.
Resim 19 : Ren geyiğinin hızı yaklaşık olarak, saatte 52 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 20 : Zürafanın hızı yaklaşık olarak, saatte 52 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Resim 21 : ( Donovan Bailey ) İnsanların ulaştığı en yüksek hıza, saatte 43.45 kilometrelik bir hız ile, Olimpik sprinter olan Michael Johnson ve Donovan Bailey tarafından, Olimpiyat oyunları esnasında ulaşılmıştır.
Resim 22 : ( Michael Johnson ) İnsanların ulaştığı en yüksek hıza, saatte 43.45 kilometrelik bir hız ile, Olimpik sprinter olan Michael Johnson ve Donovan Bailey tarafından, Olimpiyat oyunları esnasında ulaşılmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder