Ramazan Sofralarına (Fırında Sebzeli Köfte)


Hem et hem de sebzenin içinde olduğu fırında sebzeli köftenin yapımı oldukça kolay...


Terbiyeli Arpa Çorbası
Hoşaf
Fırında Sebzeli Köfte
Şekerpare
FIRINDA SEBZELİ KÖFTE MALZEME
KIYMA HARCI
Yarım Kilo Kıyma
Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan
Karabiber
Tuz
Maydanoz
SEBZELER
1 Adet Kabak
1 Havuç
3 Adet Sivri Biber
1 Adet Patlıcan
2 Adet Patates
1 Kâse Bezelye
4 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Baş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Köftelik malzemeler bir kapta karıştırılarak yoğrulur. Misket büyüklüğünde şekillendirilir. Köfteler, kabak, patates,patlıcan, havuç ve sivri biberler kızgın yağda bir miktar kızartılır.  Domates, soğan, sarımsak az miktar su ve sıvıyağ ilave edilerek rondodan geçirilir. Hazırlanan malzemenin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 180 derecede pişirilir. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder