Çerkes Peynirli Börek Tarifi

Çerkes Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı rendelenmiş isli Çerkez peyniri
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 
  • 5-6 dal nane 
  • 150 gram kaymak
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar galeta unu

Çerkes Peynirli Börek Yapılışı

ÇERKEZ peynir ini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına peynirli harç koyup bir parça kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sıvıyağla çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder